3 Ağustos 2011 Çarşamba

HİNDİSTAN - NEPAL GEZİ GÜNLÜĞÜ




             Öncelikle yazdığım bu gezi günlüğünün içeriğinden bahsedeyim. Bu günlükte internetten copy paste yapılmış bilgiler yok. Arkadaşımla gezerken "o an" ne hissettiysem onları aktarmaya çalışacağım. Mekanlar ile ilgili ayrıntılı bilgiler için internetten küçük bir araştırma yapabilirsiniz. Ben sizi uzun tarih bilgileriyle boğmak istemiyorum. Aslında bu günlükle yapmak istediğim şey okuyucuya sadece gezidiğim yerleri anlatmak değil, bunun yanında kendi başına bu seyahate çıkanlar için küçük tüyolar vermek, masrafları ayrıntılarıyla anlatmak ve hayal kırıklığına uğramamaları için herşeyi tüm açıklığıyla ortaya sermek. Özellikle son söylediğim nokta çok önemli. Koca bir ülkeyi sadece gezi kitaplarından ASLA öğrenemezsiniz. Gezi kitapları sadece öne çıkan ve turistik değeri olan şeylerden bahsediyor. Olumsuz yanlar biraz geri planda kalıyor. Ben bunun aksine görüneni, hissedileni aktarmaya çalışacağım. Umarım bu günlük de önceki Ortadoğu günlüğü gibi yarım kalmaz.


Gezi Öncesi

16.06.2011
           Askerliği bitirdik, atamamız oldu, fazla kilolarımızı da attık, kısacası 2011 yılı benim için inanılmaz verimliydi. Şimdi bu güzel seneyi başka bir hayalle taçlandırma vakti geldi. Hindistan ve Nepal e gidiyoruz; yurtdışına ilk çıkışımdan beri çok istediğim renklerin ülkesi Hindistan'a ve Himalayaların, Everestin ve nazik asyalıların diyarı Nepal'e...

              İnanılmaz hızlı bir ay geçirdim, terhis, okul kayıt, eve yerleş, okula yeni iş ortamına alış, izin al, rapor al, vize uçak bileti pasaport vsss...Hepsi bir ayda oldu. Hindistan-Nepal vizesini bile aynı günde başvurdum aynı gün aldım. O derece yani. Önce biraz vizelerden bahsedeyim Hindisdan vizesi bir günde alınabiliyor. İnternette dolaşan bi dolu belgeye bakmayın. 2 foto, öğrenci belgesi, -öğrenci değilsen bişeye gerek yok- 40 dolar (tek giriş için) kimlik, pasaport fotokopisi. Sabah başvuru, öğleden sonra vizeniz elinizde. nepal vizesi daha kolay. İsterseniz nepalde de alabilrisiniz. Ben uğraşmayayım burdan alayım derseniz 30 dolar, 2 foto, fotokopiler falan ve vize 10 dakikada elinizde.

               Uçak biletine gelince, hiçbaşka yere sormayın internetten www.airarabia.com sitesinden Sharjah (Dubai e yakın bir şehir) aktarmalı Asya da birçok noktaya tarifeli ve ucuza uçabilirsiniz hem de Sabiha Gökçenden. Örneğin; Biz direkt Kathmandu ya (Sabiha Gökçen kalkışlı Sharjah aktarmalı toplam 8 saat -aktarma dahil-) 180 euro ya aldık. Rezervasyon çıktısıyla check in e gider biletiniz alırsınız. Tavsiyem siz de bu havayolunu tercih edin. Bunun haricinde bulabildiğim en ucuz bilet 350 eurodan başlıyordu.

1.GÜN

             Aslında planımız, İstanbuldan Hindistan'a karayoluyla gitmekti ancak gerek yaklaşan ramazan gerekse Pakistanda Bin Ladinin öldrülmesi ve akabinde çıkan olaylar bizi bundan vazgeçirdi. Uçakla Kathmandu ile başlayacağız gezimize.


DEVAM EDECEK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder